Kindercoaching.

DE OPLOSSING ZIT VAN BINNEN !!!!

Ik, als kindercoach, help kinderen en hun ouders/verzorgers met:

 • Angsten
 • Gedragsproblemen
 • Slaapproblemen
 • Eetproblemen
 • Teruggetrokken of druk gedrag
 • Problemen vanwege echtscheiding ouders/verzorgers
 • Problemen bij overlijden van dierbaren
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Leerproblemen
 • Pestgedrag (slachtoffer of veroorzaker)
 • Overige opvoedkundige zaken

Voor alle grote en kleine vragen die ouders/opvoeders en kinderen hebben kunnen zij een beroep doen op een kindercoach.

Het doel van coaching is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering.

Door het kind zelf te laten ontdekken, oefenen en ervaren leren weer controle te krijgen over de situatie waar hij/zij het moeilijk mee heeft.

De wensen, interesses en mogelijkheden van het kind staan voorop! Ieder kind is uniek en dat maakt iedere coaching weer anders. Problemen zijn niet leuk maar als het jouw kind en jezelf lukt om deze op te lossen voelen jullie je krachtiger en zekerder. Graag help ik daarbij.

Tijdens het coachingstraject krijg je inzicht in wat er speelt en wat er nodig is om verder te kunnen. Een coach is een laagdrempelige manier van hulp voor ouders/verzorgers en hun kind om te proberen er achter te komen wat er precies speelt. Samen met jullie onderzoek ik wat precies de behoefte van jullie kind is en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet. We kijken achter het zichtbare gedrag. Vaak beschermen kinderen diepe gevoelens door een bepaald gedrag te laten zien. Deze bescherming is belangrijk voor kinderen. Wanneer het kind contact kan maken met zijn/haar diepe gevoelens hebben ze deze bescherming niet meer nodig. De coaching richt zich op wie ze in wezen zijn.

Ik help het kind te kijken naar de eigen kwaliteiten en mogelijkheden om die vervolgens in te zetten voor het vinden van oplossingen. Zo is het kind in staat het beste in zichzelf naar boven te halen. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen zoals: beweging, spel, creativiteit, rollenspel, boeken, gesprekjes, tekenen en sandplay. Ik kijk wat het beste bij het kind past en wat werkt bij het probleem dat speelt.

Ouders worden altijd betrokken bij de coaching. Dit door middel van terugkoppeling na elke sessie, een tussentijdse evaluatie en indien nodig/gewenst een oudergesprek.

Ook kun je bij mij terecht voor ouderbegeleiding of opvoedondersteuning. Dit kan je de nodige verheldering en tools aanreiken. Samen gaan we op zoek naar een plan om struikelblokken en problemen die voor jou als ouder/verzorger moeilijk zijn aan te pakken , zodat ook jij met meer zelfvertrouwen kan opvoeden. Het kan tevens helpen om als partners nader tot elkaar te komen in de opvoeding. Opvoeden kan soms veel strijd en spanningen opleveren die ook zijn weerslag op het kind en het gezin hebben.

Het kan fijn zijn eens met een onafhankelijk persoon te praten om zo met elkaar tot een afstemming te komen wat een ieder belangrijk vindt in de opvoeding.

OPVOEDEN IS IETS OM VAN TE GENIETEN !!!!!

Coachen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is hangt van kind, ouder/verzorger en de hulpvraag af. (verwijzing via een huisarts is niet nodig).

Even wat over mijzelf:

Mijn naam is Lizette van Lieshout-van den Berg. Ik ben geboren in 1974. Getrouwd met Stephan en samen hebben we drie dochters: Samira (1997), Jalissa (1999) en Marinka (2002). Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang, waarvan 7 jaar op een peuterspeelzaal, ben ik in 2013 als zelfstandig gastouder gaan werken bij mij thuis. Met plezier gebruik ik mijn jarenlange ervaring en deskundigheid om van gastouderopvang JOEPIE elke dag een feestje te maken. Mijn droom om naast mijn werk als gastouder (0-4 jaar) mijn eigen praktijk voor kindercoaching te starten is in 2018 ontstaan. Een praktijk waar ik kinderen en ouders/verzorgers kan begeleiden met hun hulpvragen, zodat zij weer in hun kracht komen te staan. Tijdelijk meekijken met een gezin en naar ze luisteren. Ik kijk op een positieve manier naar kinderen, ouders/verzorgers en opvoeden. Ik werk vanuit een huiselijke en vertrouwelijke sfeer.

Ik heb de volgende diploma's:

 • MDGO-agogisch werk
 • EHBO-K
 • MBO kindertekeningen analyseren
 • MBO (basisvoorwaarden) speltherapie
 • HBO kindercoach
 • HBO gezinstherapie
 • MBO+ coaching bij angst

"HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN IS JEZELF!"

Hoe gaat het coachingstraject van start?

1. Telefonische kennismaking: de hulpvraag wordt concreet geformuleerd. (hierna ontvangt u een vragenlijst die ingevuld dient te worden voor aanvang van het eventuele intakegesprek).

2. Intake gesprek: duurt ongeveer 60 minuten. Start van het hulpverleningstraject. Vragen, ervaringen, wensen en verwachtingen worden hier besproken. Dit gesprek vindt bij mij in de praktijk plaats met de ouders/verzorgers zonder uw kind. Als het u beter uitkomt kan ik ook bij u thuis komen voor dit gesprek.

3. Coaching: een sessie duurt 60 minuten. Sessies met ouders/verzorgers duren 90 minuten.

Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag en het verloop van de sessies. (ongeveer 5-10 sessies).

De eerste sessie kom ik naar u toe, zodat uw kind in zijn eigen vertrouwde omgeving kennis kan maken met mij.

Tarieven:

 • Telefonische kennismaking: gratis en geheel vrijblijvend.
 • Intakegesprek: 60 minuten (prijs op aanvraag) 
 • Coaching per sessie : 60 minuten (prijs op aanvraag)

                                             90 minuten (ouders/verzorgers) (prijs op aanvraag)

 • Kindertekening analyseren en begrijpen: prijs op aanvraag

Wanneer een sessie niet door kan gaan dient deze minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. In andere gevallen wordt de door u gereserveerde tijd in rekening gebracht. Tijdig verzetten van een afspraak is uiteraard mogelijk. Doe dit telefonisch of per mail.

e-mailadres: kindercoachlizette@gmail.com

telefoonnummer: 0413-479326 of 06-41450357